Disk  Det finns inga produkter i denna kategori

Diskrummet är kanske inte det roligaste att inreda men inte desto mindre är det väldig viktigt för alla restauranger och restaurangkök att diskrummet fungerar som det ska. Utan ett välfungerande diskrum är chansen för oavsiktlig dålig hygien stor. Det är därför väldig viktigt med korrekt och bra utrustning och maskiner i diskrummet. Det är därfö...

Diskrummet är kanske inte det roligaste att inreda men inte desto mindre är det väldig viktigt för alla restauranger och restaurangkök att diskrummet fungerar som det ska. Utan ett välfungerande diskrum är chansen för oavsiktlig dålig hygien stor. Det är därför väldig viktigt med korrekt och bra utrustning och maskiner i diskrummet. Det är därför vi på Köksoutlet har valt Omniwash som en av våra huvudleverantörer av diskmaskiner och diskutrustning eftersom vi vet att med Omniwash diskmaskiner i diskrummet så funkar diskmaskinen alltid när den ska.

Vi säljer underbänksdiskmaskiner och huvdiskmaskiner från Italienska Omniwash, vagnar för diskhantering får vi specialtillverkat hos egen tillverkare i EU som gör mycket hög kvalité till väldigt lågt pris, diskkorgar importeras direkt från tillverkare i Turkiet där kvalité och pris är som bäst och förspolningsblandare från Tyskland där kvalité och funktionalitet är i fokus.

När du ska köpa diskutrustning och diskmaskin är det bra om du funderar lite på ditt behov. Hur många gäster har du och hur mycket disk produceras av köket. Se till att det finns kapacitet även när restaurangen är fullsatt. Beakta också ergonomien när du planerar ditt diskrum – en huvdiskmaskin och ett bra inmatningsbord är väldigt bra om det finns utrymme för det.

Viktigt att veta är hur avloppet ska kopplas – sitter avloppet eller golvbrunnen i direkt anslutning till diskmaskinen behövs inte tömningspump, annars är det ett måste.

Ett par bra råd om disk:

 •          Plocka bort och skrapa av matrester.
 •          Spola av med ljummet vatten
 •          Sortera till rätt diskkorg
 •          Kontrollera diskmaskinens inställningar och temperaturer. Disktemperatur minst 60C i något steg och slutsköljning mellan 80C och 90C
 •          Fylld diskkorg diskas i maskinen enligt programmet. Bestick diskas 2 gånger – först liggande sedan stående i bestickhäll
 •          Diskmaskinen används enligt instruktionerna
 •          Kontrollera att det blev rent
 •          Låt överskottsvatten rinna av
 •          Låt disken lufttorka
 •          Sortera in ren torr disk på sina platser, kontrollera samtidig att disken är ren och fri från fläckar och sortera bort alla spruckna, slitna och trasiga föremål.

Rengör diskmaskinen varje dag:

 •          Haka av eventuella inmatningsgardiner, lägg dem i en diskkorg och kör dem en gång i diskmaskinen
 •          Stäng av diskmaskinen, töm vattnet och öppnar luckorna
 •          Spola rent maskinens insida med ljummet vatten
 •          Ta ur och rengör silar och eventuella utmatningsgardiner
 •          Kontrollera spolarmar och munstycken. Om de är tilltäppta tas de ur och rengörs
 •          Sätt tillbaka alla silar, spolarmar, munstycken och eventuelle gardiner
 •          Kontrollera att diskmedel och torkmedel förbrukas som det ska.

Underhåller du din diskutrustning enligt ovan och råd från branschriktlinjerna så har du med Omniwash och Köksoutlet diskutrustning som kommer fungera i många år utan problem.

Mer

Kategorier

Glasdiskmaskin

Glasdiskmaskin för bar, café och restaurang.

En bra glasdiskmaskin för baren, restaurangköket eller caféet ska vara smidig, snabb, stark, pålitlig och användarvänlig.

Hos Köksoutlet.se har vi egen import av glasdiskmaskiner från Omniwash och GAM som båda är två kända italienska brands som har tillverkat kvalitetsdiskmaskiner för HORECA sen mer än 25 år tillbaka. Omniwash är särskilt känd för att ha några av marknadens starkaste och bästa pumpar vilket ger en diskmaskin från Omniwash väldigt bra och jämnt diskresultat – varje gång! 

Köksoutlet har flera olika modeller och serier av Omniwash glasdiskmaskiner.

ST-serien är kanske den billigaste, "icke-kinesiska" diskmaskinen i Sverige. Den är funktionell, kompakt och väldigt prisvärd. Fullt elektronisk med manuell diskmedelsdosering och automatisk torkmedelsdosering är ST-seriens diskmaskiner en bra basdiskmaskin för det mindre caféköket som inte behöver diska stora mängder disk under hela dagen. Alla Omniwash ST diskmaskiner diskar vid 53C och sköljer vid 85C och har en diskcykel på bara 120 sekunder. ST diskmaskinen finns för diskkorgar 35x35, 40x40 och 50x50.

Jolly-serien är nästa steg i pris. Med lite mer ”utrustning” än ST-serien är Jolly en av våra bästsäljande glasdiskmaskiner. Automatisk diskmedelsdosering och automatisk torkmedelsdosering gör användningen av en Jolly diskmaskin till en lek. Med möjlighet för extra tillköp av tömningspump till Jolly glasdiskmaskinerna finns det möjlighet till att Jolly kan fungera i alla diskrum, även där avlopp inte finns i direkt anslutning till diskmaskinen. Alla Jolly Omniwash glasdiskmaskiner diskar vid 55C och sköljer vid 85C och har en diskcykel på bara 120 sekunder. Jolly finns i storlek för diskkorgar på 35x35, 40x40 och 50x50 samt även som en huvdiskmaskin (Jolly 61)

EVO-serien är Omniwashs nyaste serie och är utvecklad med fokus på hållbarhet och bästa diskresultat. Glasdiskmaskinerna i EVO-serien är högsta kvalité och med all tänkbar ”utrustning”, alla med automatisk diskmedelsdoseringspump, automatisk torkmedelsdoseringspump, kallvattensköljning så glasen kan användas direkt ur glasdiskmaskinen, vattenavhärdare för disk utan kalk och extra stark boiler för snabb uppvärmning och igång körning. Tömningspump är standard i alla EVO glasdiskmaskiner!

Som något nytt har vi även GAM400E glasdiskmaskin i sortiment. GAM är ett italienskt brand som sätter kvalité väldig högt och verkligen gör restaurangutrustning i högsta kvalité. GAM400E glasdiskmaskin är flexibel med möjlighet till att dosera diskmedel och torkmedel olika från program till program. En energibesparande funktion som gör att vattnet i boiler och kar sänks när maskinen inte har varit använd i 30 min. Spolarmar i rostfritt för lång livslängd och automatisk signal när det är dags för service av maskinen.  GAM 400E finns också i version med inbyggd tömningspump om avloppet inte sitter direkt i anslutning till diskmaskinen. 

Underbänk

Diskmaskiner för restaurang, café och storkök är en annan historia än en vanlig diskmaskin för privathushåll. Det finns tre typer av diskmaskiner för användning i restaurangkök, en underbänksdiskmaskin som ser ut ungefär på samma sätt som en vanlig hushållsdiskmaskin, en huvdiskmaskin som är en tvådelad diskmaskin och tunneldiskmaskin.

En bra diskmaskin för restaurangköket ska vara snabb, stark, pålitlig och användarvänlig.

Hos Köksoutlet.se har vi egen import av diskmaskiner från GAM och Omniwash som är två kända italienska brands som har tillverkat kvalitetsdiskmaskiner för industri och restaurangkök i hela världen sen mer än 25 år tillbaka. Omniwash är särskilt känd för att ha några av marknadens starkaste och bästa pumpar vilket ger en diskmaskin från Omniwash väldigt bra och jämnt diskresultat – varje gång! 

Köksoutlet har flera olika modeller och serier av Omniwash underbänksdiskmaskiner.

ST-serien är den billigaste, "icke-kinesiska" diskmaskinen i Sverige. Den är funktionell, kompakt och väldigt prisvärd. Fullt elektronisk med manuell diskmedelsdosering och automatisk torkmedelsdosering är ST-seriens diskmaskiner en bra basdiskmaskin för det mindre caféköket som inte behöver diska stora mängder disk under hela dagen. Alla Omniwash ST diskmaskiner diskar vid 53C och sköljer vid 85C och har en diskcykel på bara 120 sekunder. ST diskmaskinen finns för diskkorgar 35x35, 40x40 och 50x50.

Jolly-serien är nästa steg i pris. Med lite mer ”utrustning” än ST-serien är Jolly en av våra bästsäljande diskmaskinsserier.  Automatisk diskmedelsdosering och automatisk torkmedelsdosering gör användningen av en Jolly diskmaskin till en lek. Med möjlighet för extra tillköp av tömningspump till Jolly diskmaskinerna finns det möjlighet till att Jolly kan fungera i alla diskrum, även där avlopp inte finns i direkt anslutning till diskmaskinen. Alla Jolly Omniwash diskmaskiner diskar vid 55C och sköljer vid 85C och har en diskcykel på bara 120 sekunder. Jolly finns i storlek för diskkorgar på 35x35, 40x40 och 50x50 samt även som en huvdiskmaskin (Jolly 61)

EVO-serien är Omniwashs nyaste serie och är utvecklad med fokus på hållbarhet och bästa diskresultat. Diskmaskinerna i EVO-serien är högsta kvalité och med all tänkbar ”utrustning”, alla med automatisk diskmedelsdoseringspump, automatisk torkmedelsdoseringspump, vattenavhärdare för disk utan kalk och extra stark boiler för snapp uppvärmning och igång körning. Tömningspump är standard i alla EVO diskmaskiner!

Som något nytt har vi även GAM 560E underbänksdiskmaskin i sortiment. GAM är ett italienskt brand som sätter kvalité väldig högt och verkligen gör restaurangutrustning i högsta kvalité. GAM 560E underbänksdiskmaskin är flexibel med möjlighet till att dosera diskmedel och torkmedel olika från program till program. En energibesparande funktion som gör att vattnet i boiler och kar sänks när maskinen inte har varit använd i 30 min. Spolarmar i rostfritt för lång livslängd och automatisk signal när det är dags för service av maskinen.  GAM 560E finns också i version med inbyggd tömningspump om avloppet inte sitter direkt i anslutning till diskmaskinen. 

Huvdiskmaskin

Diskmaskiner för restaurang, café och storkök är en annan historia än en vanlig diskmaskin för privathushåll. Det finns tre typer av diskmaskiner för användning i restaurangkök, en underbänksdiskmaskin som ser ut ungefär på samma sätt som en vanlig hushållsdiskmaskin, en huvdiskmaskin som är en tvådelad diskmaskin och tunneldiskmask.

En bra diskmaskin för restaurangköket ska vara snabb, stark, pålitlig och användarvänlig.

Hos Köksoutlet.se har vi egen import av huvdiskmaskiner från Omniwash som är ett känt italiensk brand som har tillverkat kvalitetsdiskmaskiner för industri och restaurangkök i hela världen sen 1962. Omniwash är särskild kända för att ha några av marknadens starkaste och bästa pumpar vilket ger en huvdiskmaskin från Omniwash väldigt bra och jämnt diskresultat – varje gång!

Köksoutlet har flera olika modeller och serier av huvdiskmaskiner från Omniwash.

Jolly-serien är Sveriges billigaste huvdiskmaskin i bra italiensk kvalité.  Automatisk diskmedelsdosering och automatisk torkmedelsdosering gör användningen av en Jolly diskmaskin till en lek. Med möjlighet för extra tillköp av tömningspump till Jolly huvdiskmaskinerna finns det möjlighet till att Jolly kan fungera i alla diskrum, även där avlopp inte finns i direkt anslutning till diskmaskinen. Alla Jolly Omniwash huvdiskmaskiner diskar vid 55C och sköljer vid 85C och har två diskcyklar på bara 90/180 sekunder. Jolly finns i storlek för diskkorgar på  50x50 och kan även diska GN kantiner i en särskild anpassad diskkorg samt även som en underbänkmodell för 35x35, 40x40 och 50x50 diskkorgar

ELITE-serien är Omniwash huvdiskmaskin toppmodell med all tänkbar ”utrustning” ochtvå kraftfulla diskpumpar på 1 HP varje! I Elite huvdiskmaskinen är det vekligen inte kompromissat med kvalité på varken komponenter eller konstruktionen. Marknadens absolut starkaste pumpar ger dig optimalt diskresultat varje gång. Automatisk diskmedelsdosering, automatisk torkmedelsdosering och möjlighet till tömningspump som tillval.

Gemensamt för alla huvdiskmaskiner du köper hos Köksoutlet är väldigt bra och gedigen kvalité. Vi säljer enbart modeller som är genomtestade och som vi vet att du blir nöjd med; båda nu och i många år framöver.

Grovdiskmaskin

Grovdiskmaskiner för små och stora kök och företag. En grovdiskmaskin är den perfekta lösningen för kunder som är ute efter högpresterande maskiner som klarar allt från rengöring av kastruller, kokkärl, utensilier, brickor, behållare, kantiner och bageribrickor.

Köksoutlet har egen import av grovdiskmaskiner från Kromo, Comenda och GAM. Alla våra leverantörer av grovdiskmaskiner tillverkar diskmaskiner i mycket hög kvalité och genom att investera i en grovdiskmaskin från Kromo, GAM eller Comenda kommer ni att minska era driftkostnader. En kombination av mindre användning av vatten, mindre diskmedel och ett mer ekonomiskt sätt att värma upp vattnet jämnfört med många andra tillverkare gör en grovdiskmaskin från Kromo, GAM eller Comenda till ett mycket förnuftigt val.

En grovdiskmaskin kommer också att ger er en besparing på arbetskraft då ni inte längre behöver skrubba och blötgöra med andra kemikalier. Detta gör att personalen kan arbeta på mer viktiga uppgifter.

Förspolningsdusch

Förspolningsdusch till diskrum, storkök och restaurang.

Förspolningsdusch finns i flera olika utförandet men gemensamt för dem flesta är en duschpistol som används till att spola av matrestar från tallriker och annan disk innan denna diskas i snabbdiskmaskin.

En förspolningsdusch kan ha ytterligara en kran, blandare eller svängbar pip monterat på samma anslutning. Viktigt att tänka på vid köp av en förspolningsdusch är såklart kvalité men också ergonomi. Hur är duschpistolen utformat och funktionell är den.

Förspolningsdusch finns för montering i antigen bänk/diskbänk eller för väggmontage. 

Diskkorgar

Att ha ett välfungerande diskrum är ett måste för alla restaurangkök med ambition om succé, livsmedelssäkerhet och bra hygien. Det är därför en självklar investering att köpa diskmaskiner och diskutrustning såsom diskkorgar i bra kvalité – men bra kvalité och högt pris är inte nödvändigtvis samma sak. Det vet vi på köksoutlet och vi tycker inte du ska behöva betala skyhöga priser för bra kvalité. Därför har vi egen import av diskutrusning och diskbackar och mycket annat såklart.

Diskkorgar finns i många olika modeller, storlekar och färger. Det är säkert några av vara konkurrenter som tycker det är nödvändigt att ha 15-20 olika modeller av diskkorgar på lager i olika färger och storlekar och därför tycker de ska ta ett något högre pris. Det tycker inte vi – vi vet att långt de flesta restaurangkök oftast bara använder de samma typer av diskkorgar – neutrala, glas, tallriker och bestick. Dem köper vi hem i stora mängder och kan därför spara på båda transporten och lagerkostnaden. Därför kan vi ha lägsta priserna på diskkorgar i samma kvalité som våra konkurrenter ska ha mycket mer betald för. Låter det bra? Det tycker vi, för vi vet vad kvalité ska kosta – och särskilt vad det inte ska kosta.

Köksoutlet.se när du vill ha diskkorgar i bra kvalité men gärna lägger pengarna på någonting roligare.

Diskbänkar

Diskbänkar i rostfritt stål. Köksoutlet har egen import av diskbänkar från ”egen” produktion i EU. Vi har hittat en mycket duktig tillverkare som producerar allt i rostfritt för oss i väldigt hög kvalité. Vi kan tillverka nästan allt i rostfritt till otroligt låga priser. Det är inget som heter standardmått eller sagt på ett annat sätt – allt är standardmått (nästan i alla fall) vilket gör att vi kan ge dig samma pris på en måttbeställd diskbänk som våra konkurrenter kan på en standardstorlek.

Vi har diskbänkar på vanlig benställning; diskbänkar på benställning med hyllplan, diskbänkar med dubbla hoar, diskbänkar med vulstkant, diskbänkar för montering på vägg eller bänkskåp. Har du special önskamål till utformning eller utseende så skicka oss en skiss så ta vi fram ett pris och en ritning innan du godkänner beställningen. Då många av våra beställningar är med specifika mått har vi ca 4 veckors leveranstid på de flesta diskbänkar. Alla diskbänkar som måttbeställs levereras såklart svetsat och klar för användning förutom inkoppling till vatten och avlopp.  

Vi har även diskbänkar i standard mått, längdx700 djup med stor ho och bakkant på lager för snabb leverans. Dessa bänkar är tillverkade av Tecnodom som också tillverkar mycket av den kylutrustning vi säljer och håller samma höga kvalité som allt annat från Tecnodom. Dessa Tecnodom diskbänkar levereras som ett platt paket och du måste alltså själva skruva ihop den men kvaliteten är bra och diskbänken är mycket stabil, stark och gedigen ändå.

Vi gör inte bara rostfria bänkskivor, arbetsbänkar och diskbänkar men kan även hjälpa till med annat - t.ex. grillställning till uteserveringen, utegården eller varför inte en häftig bålgrill eller eldfat/eldstad till trädgården. Har du idéen och kan göra en skiss så har vi lösningen.

Diskbänkar från Köksoutlet levereras i samarbete med vår systersida rostfriabord.se där du kan se vårt kompletta sortiment av allt i rostfritt. Alltid högsta kvalité till oslagbara priser.

Vagnar

Vagnar i rostfritt för diskhantering. Underlätta hanteringen i diskrummet med en eller flera bra vagnar som är lätta att rulla och tar upp till 10 diskkorgar.

Köksoutlet har egen import av rostfria vagnar från ”egen” produktion i EU. Vi har hittat en mycket duktig tillverkare som producerar allt i rostfritt för oss i väldigt hög kvalité. Vi kan tillverka nästan allt i rostfritt till otroligt låga priser. Det är inget som heter standardmått eller sagt på ett annat sätt – allt är standardmått (nästan i alla fall) vilket gör att vi kan ge dig samma pris på en måttbeställd vagn som våra konkurrenter kan på en standardstorlek.

Alla våra vagnar är Z-modell som kan ”staplas” eller köras in i varann och sparar därvid mängder av plats när dem inte används. Detta är inte unikt för köksoutlet men unikt att du inte ska betala mycket mer för detta som vi tycker borde vara standard för alla vagnar. Varför ska en vagn ta mera plats än nödvändigt och varför ska det vara dyrare att producera en vagn där skenan är svetsat på snedd? Vi har inga bra svar på detta och säljer därför våra Z-vagnar för samma låga pris som en vanlig vagn – kanske är vi även billigare än dem flesta av våra konkurrenters vanliga diskvagnar. Testa gärna och jämför – Hittar du en Z-vagn billigare än hos oss ger vi ett presentkort på 300 kr till vår webbshop!

På Köksoutlet vet vi vad kvalité till diskrummet ska kosta. När du ska köpa vagn till diskrummet, kolla alltid med Köksoutlet.se först. Vi har egen tillverkning och bästa priserna i Sverige. 

Alltid bra kvalité, snabb leverans och lågt pris när du köper rostfri inredning och vagnar till restaurang, storkök, café och diskrum från Köksoutlet.se

Diskmedel, torkmedel...

Diskmedel, torkmedel och ugnsrengöring som är speciellt anpassat för restauranger och storkök. Bör användas i automatsystem.