Beredning  Det finns inga produkter i denna kategori

Beredningsmaskiner av alla typer för restaurangkök

För att göra bra mat är det viktigt med bra redskap. Rätt redskap underlättar arbetet i den dagliga rutinen och gör arbetet både snabbare och mera skonsamt för medarbetarna.  Oavsedd om du ska skära, hacka, mala, pressa, blanda, mixa, kavla eller väga så har vi rätt redskap och maskin som gör jo...

Beredningsmaskiner av alla typer för restaurangkök

För att göra bra mat är det viktigt med bra redskap. Rätt redskap underlättar arbetet i den dagliga rutinen och gör arbetet både snabbare och mera skonsamt för medarbetarna.  Oavsedd om du ska skära, hacka, mala, pressa, blanda, mixa, kavla eller väga så har vi rätt redskap och maskin som gör jobbet så lätt som möjligt.

Alla våra beredningsmaskiner och redskap är noggranna utvalda för att hålla den höga kvalité som vi gärna själva vill jobba med. Det är viktigt för oss på köksoutlet att alla våra produkter och maskiner är i en kvalité som vi stolta kan skicka till våra kunder för vi vet att nöjda kunder återkommer. Samtidig vet vi att våra låga priser på beredningsmaskiner, redskap och restaurangutrustning ger våra kunder möjlighet till att fokusera på bra matlagning och inte på hur dem ska finansiera dyra maskiner.

I vårt utvalda beredningssortiment hittar du blandmaskiner och degblandare i högsta kvalité från Sammic och GAM, du hittar mycket prisvärda och bra blandare från Sybo, grönsaksskärare från Sybo, GAM och RobotCoupe. Blenders, stavmixar och juicepressare från Sammic och AAT, skärmaskiner från Sammic och Tyskland. Potatisskalare, köttkvarnar och vacuummaskiner från Sammic och mängder av annat gott och blandat som gör livet i köket lite lättare och roligare.

För att kunna ge dig det bästa priset på beredningsmaskiner och restaurangutrustning har vi egen import direkt från många fabriker och tillverkare; på så sätt skär vi bort kostnaden till grossist och mellanhänder och kan ge dig fördel av bra produkter till lägre pris.

Vi vet att för att göra bra mat i köket och på restaurangen krävs bra utrustning som fungerar varje dag. Det vill vi och det kan vi hjälpa med – och det till priser som är exakt så låga att alla har råd att vara med.

Mer

Kategorier

Skärmaskin

En bra skärmaskin i gedigen kvalité sparar både tid och pengar. Tid eftersom en skärmaskin underlättar arbetet mycket i jämförelse med att skiva med en vanlig kniv. Pengar eftersom en bra skärmaskin kan skiva i både mycket tunnare skivor och använda hela råvaran på ett sätt som inte riktigt går med en kniv.

Nyskurett pålägg och delikatess är ju så mycket godare än färdigskuren från grossist så gör detta till ett säljargument och använd det öppet i butik eller på restaurangen. Kunderna föredrar färska produkter och nyskuren skinka eller bra italiensk salami ser härligt ut på en tallrik - jättelätt att åstadkomma med en bra skärmaskin.

Vilken typ av skärmaskin du ska välja beror såklart på vad du ska använda den till. Tänk över vad du ska skära och ungefär hur mycket du ska skära på din skärmaskin varje dag innan du bestämmer dig för storlek och modell. Olika skärmaskiner har olika kapacitet – hur lång tid ska den vara i bruk varje dag. Pris och kvalité hänger såklart ihop men därvid inte sagt att den dyraste skärmaskin är bäst för dig för kanske betalar du för en kvalité eller några funktioner som du inte har användning av?

Tänk säkerhet! Kniven på våra skärmaskiner är vass som en rakhyvel så personalen som använder den bör ha utbildning i att använda skärmaskinen på rätt sätt så inga olyckor händer.

Tänk hygien. Det är väldigt viktigt för hygienen att en skärmaskin är lätt att rengöra och underhålla. Välj en skärmaskin med löstagbara delar för bästa hygien.

Storlek? En liten skärmaskin är smidig och lätthanterat och lämpar sig bra för användning ca en eller två timmar om dagen. Skär och skivar pålägg som skinka och salami – inte rekommenderat för att skiva ost. En mellanskärmaskin (ca Ø300) har starkare motor och större kniv; lämplig för användning ett par timmar om dagen – fungerar bäst för pålägg men kan även fungera för mindre mängder grönsaker och ost. En stor skärmaskin (Ø350 och mer) är lämplig för regelbunden och användning flera timmar varje dag. Fungerar till det mesta även grönsaker och ost. 

Degblandare

Degblandare i känd italiensk kvalité för bästa resultat.

En bra degblandare är ett oumbärligt redskap. För att effektivt att kunna göra deg på pizzerian, restaurang eller cafeér som själva bakar sitt bröd för inte att tala om små och medelstora bagerier. Degblandare finns i olika varianter och storlekar och skillnaden på dem är främst storlek, blandhastighet och tillbehör.

Det finns riktiga degblandare och så finns det blandmaskiner eller vispmaskiner som ibland också kallas för degblandare. Där är dock stor skillnad på en degblandare och en blandmaskin/vispmaskin. En riktig degblandare kan blanda deg och inte så mycket mer – den är å andra sidan riktigt bra på att blanda deg. En blandmaskin eller vispmaskin är som en Kitchenaid för privatbruk fast mycket större. Den är bra på att blanda deg (i lite mindre mängd) blanda smet, vispa grädde och mycket mer men degkapaciteten är inte lika stor som i en tillsvarande storlek degblandare som enbart är avsedd för deg.

Som tumregel kan en degblandare ta ca -10-15% av volymkapaciteten i deg och en blandmaskin kan ta runt 1/3 av volymkapaciteten i deg. Det kanske kan vara lite svårt att lista ut så här är en liten snabb översikt.

Volym/kg deg

Degblandare

Blandmaskin

10

7

4

20

18

6

30

25

10

40

35

12

50

42

-

Översikten är inte exakt men mera för att ge en ungefärlig bild av kapacitetsskillnaden mellan en degblandare och en blandmaskin.

Det är som alltid viktigt att analysera ditt behov innan du väljer utrustning. Detta gäller såklart också när du ska köpa ny degblandare. Hur mycket bröd eller pizzor du ska göra deg till åt gången styr hur stor degblandare du ska köpa.

Om din degblandare ska ha olika växlar eller hastighetsalternativ beror på vilken typ av deg du använder den till och om du har ungefär samma mängd av deg varje gång. En liten mängd deg i en stor maskin kan ge lite problem om det inte är möjlighet att växla mellan hastigheterna – har du däremot alltid en fylld degblandare är växelmöjlighet kanske inte så viktigt.

Hygien – en rostfri bunke är klart att föredra för ökad livslängd och bästa hygien. En degblandare med lyftbar topp eller lyftbart huvud är också att föredra för de flesta då det underlättar hanteringen av färdig deg och rengöring.

Viktigt att det finns skyddsgaller och säkerhetsbrytare på degblandera så risken för olyckor minimeras. Även om skyddsgaller finns är det viktigt att personalen som använder en degblandare är medveten om hur nödstoppsknappen funkar och att försiktighet bör iakttas som vid all annan kontakt och användning av köksmaskiner.  

 

Blandmaskin/Vispmaskin

Vispmaskin och blandmaskin i välkänd spansk kvalité för bästa resultat.

En bra vispmaskin är ett viktigt redskap för att effektivt kunna göra smet och deg på pizzeria, restaurang eller caféer, även medelstora bagerier - Till alla som själva bakar sina tårtor, pajer och bröd. Vispmaskiner finns i olika varianter och storlekar och skillnaden på dem är främst storlek, blandhastighet och tillbehör.

Där finns riktiga degblandare och så finns det blandmaskiner eller vispmaskiner som ibland också kallas för degblandare. Det är dock stor skillnad på en degblandera och en blandmaskin/vispmaskin. En riktig degblandare kan blanda deg och inte så mycket mer – den är å andra sidan riktigt bra på att blanda deg. En blandmaskin eller vispmaskin är som en KitchenAid för privatbruk fast mycket större. Den är bra på att blanda deg (i lite mindre mängd) blanda smet, vispa grädde och mycket mer men degkapaciteten är inte lika stor som i en tillsvarande storlek degblandare som enbart är avsedd för deg.

Som tumregel kan en vispmaskin ta typ 1/3 av volymkapaciteten i vetedeg och en degblandare kan ta runt -15% av volymkapaciteten i deg. Det kanske kan vara lite svårt att lista ut så här är en liten snabb översikt.

Volym/kg deg

Degblandare

Vispmaskin

10

7

4

20

18

6

30

25

10

40

35

12

50

42

-

   

Översikten är inte exakt men mera för att ge en ungefärlig bild av kapacitetsskillnaden mellan en blandmaskin och degblandare.

Det är som alltid viktigt att analysera ditt behov innan du väljer utrustning. Detta gäller såklart också när du ska köpa ny vispmaskin. Hur mycket smet, bröd eller pizzor du ska göra deg till åt gången styr hur stor vispmaskin eller blandmaskin du ska köpa.

Om din vispmaskin ska ha olika växlar eller hastighetsalternativ beror på vilken typ av smet och deg du använder den till och om du har ungefär samma mängd av deg varje gång. En liten mängd deg i en stor maskin kan ge lite problem om det inte är möjlighet att växla mellan hastigheterna – har du däremot alltid en fylld vispmaskin är växelmöjlighet kanske inte så viktigt.

Hygien – en rostfri bunke är klart att föredra för ökad livslängd och bästa hygien. En vispmaskin med lyftbar topp eller avtagbar bunke är också att föredra för dem flesta då det underlättar hantering av färdig deg och rengöring.

Viktigt att det finns skyddsgaller och säkerhetsbrytare på din vispmaskin så risken för olyckor minimeras. Även om skyddsgaller finns är det viktigt att personalen som använder vispmaskinen är medveten om hur nödstoppsknappen funkar och att försiktighet bör iakttas som vid all annan kontakt och användning av köksmaskiner.

Grönsaksskärare

Grönsaksskärare i känd och bra kvalité för restaurangkök, storkök och pizzeria.

Grönsaksskärare finns i många olika modeller och utföranden – gemensamt för dem alla är att de är specialframtagna och designade just för att skära grönsaker. RobotCoupe och Hällde är kanske dem två mest kända grönsaksskärare på den svenska marknaden och det är då också två väldigt bra maskiner som är fantastiska på det dem gör. Det syns på kvaliteten men tyvärr också ofta på priset. En känd analogi som dem flesta kan relatera till är bilar. Hällde och RobotCoupe är grönsaksskärarens Mercedes och BMW – det funkar bara, är snyggt, bra och dyrt. Ibland kanske det är tillräckligt med en VW eller en Toyota för just ditt behov? Samma kan vi säga om grönsaksskärare; ofta kanske det räcker med en GAM eller en asiatisk variant i bra kvalité.

Köksoutlet.se har egen import från Italienska GAM som har tillverket restaurangutrustning i mer än 25 år. Italiensk passion för bra mat och råvaror är en av nyckelorden när vi pratat om GAMs restaurangutrustning och det gäller också deras grönsaksskärare. Den vanligaste är GAM56 som klarar det mesta förutom att skära i tärningar.

Snabbhack eller Blixter som RobotCoupe kallar deras modell är en kombination av den välkända foodprocessorn och en blender. Den är ideel för alla typer av hackning, blandning, mixning av såser och krämer. Locket är vätsketätt och försett med påfyllningstratt för lätt påfyllning.

Att tänka på när du ska välja grönsaksskärare:

Hur stor kapacitet har maskinen? Finns det ett urval av knivar som passar det du ska tillaga eller skära? Är pris och kvalité som du ska ha? Ska du använda maskinen i ett flertal timmer om dagen är det kanske värt att fundera på att köpa ”top of the line” eller skal du bara använda maskinen lite då och då så kanske det räcker med en lite billigare variant? Är grönsaksskäraren för 230 eller 400V – får den plats i köket? Ska du ha en bänkmodell eller kanske en stor på benställning? Har grönsaksskäraren en nedmatarfunktion som är tillräckligt stor för det du ska tillaga? Tänk på att en större maskin är dyrare att inköpa och dyrare att använda så analysera ditt behov och köp den maskin som passar bäst.

Köttkvarn & bensåg

Köttkvarn för restaurangkök, chark och caféet som vill erbjuda lite extra.

Toppkvalitets köttkvarnar från spanska Sammic som alla är utvecklat med kvalitet och prestanda för öga. Alla Sammics produkter och köttkvarnar är utvecklade i samarbete med en Michelin ackrediterad kock och testade i flera Michelinkök över hela världen innan de lanseras i Sammics produktsortiment. Det säkerställer att alla produkter från Sammic alltid lever upp till de tuffaste krav och enbart är i bästa kvalité och utförande.

Detta gäller också för alla köttkvarnar vi på Köksoutlet importerar direkt från Sammics fabrik i norra Spanien. Toppkvalité och ett pris som är konkurrenskraftigt med produkter som ligger långt efter kvalitetsmässigt.

Men en bra köttkvarn i restaurangköket eller på caféet kan du erbjuda dina gäster en bättre produkt. Vi vet alla att gäster föredrar färska produkter och långt de flesta restauranger vill också helst kunna erbjuda färska produkter eftersom det ger nöjdare kunder.  Ett café med en bra köttkvarn kan mala 40 kg färsk kött till 200 hamburgare på bara en halvtimme med en liten köttkvarn – har caféet en lite större modell tar det inte mer än kanske 15 min att mala kött till 200 hamburgare. Oftast ger det också bra mening att köpa in kött i hela styckar istället för redan malt kött. Det är billigare, bättre resultat, nöjdare gäster och tar kanske bara en halvtimme extra.

Köksoutlet.se har egen import av köttkvarnar från Sammic och har flera olika modeller i sortiment för snabb leverans. Det finns modeller med kapacitet från 100 kg i timmen upp till 425 kg i timmen och även 2 modeller som är kylda för absolut bästa hygien och livsmedelssäkerhet. Kylda köttkvarnar finns i kapacitet för upp till 250 kg i timmen och 450 kg i timmen.

Om du köper en köttkvarn på Köksoutlet.se får du som alltid en väldigt bra och gedigen kvalité som du blir nöjd med nu och många år framöver.  

Bensåg i bästa kvalité från Italien. Rostfritt utförande och pålitlig utrustning är nyckelorden för GAM's bensågar

Potatisskalare &...

Potatisskalare för restaurangkök, chark och caféet som vill erbjuda lite extra kvalité.

Toppkvalitets potatisskalare från spanska Sammic som alla är utvecklade med kvalitet och prestanda. Alla Sammics produkter är utvecklade i samarbete med en Michelin ackrediterat kock och testad i flera olika Michelinkök världen över. Det säkerställer att alla produkter från Sammic alltid lever upp till de tuffaste kraven och enbart är i bästa kvalité och utförande.

Detta gäller också för alla potatisskalare vi på Köksoutlet importerar direkt från Sammics fabrik i norra Spanien. Toppkvalité och till ett pris som är konkurrenskraftigt med produkter som ligger långt efter kvalitetsmässigt.

Men en funktionell och bra potatisskalare i restaurangköket eller på caféet kan du erbjuda dina gäster en bättre produkt. Vi vet alla att gäster föredrar färska produkter och långt de flesta restauranger vill också helst kunna erbjuda färska produkter eftersom det ger nöjdare kunder.  

Sillamacka på nybakat bröd med lite nyskalad färskpotatis till är en säker hit på många caféer; och det bästa av allt är att det inte tar längre tid.

Ett café med en liten och bra potatisskalare kan servera nyskalade potatis till 200 gäster och det med mindre än 1 timmes jobb – har caféet en lite större modell tar det inte mer än kanske 30 min att skala potatis till 200 portioner. Oftast ger det också bra affär att köpa in potatis som inte redan är skalade.  Det är billigare, bättre resultat, nöjdare gäster och det tar kanske bara en halv timme extra.

Köksoutlet.se har egen import av potatisskalare från Sammic och har flera olika modeller i sortiment för snabb leverans. Det finns små modeller med kapacitet från 80-100 kg i timmen upp till större modeller som klarar av hela 700 kg i timmen!

Som alltid när du handlar hos Köksoutlet får du med en potatisskalare från Sammic väldigt bra och gedigen kvalité som säkerställer att du får en produkt som du blir nöjd med nu och många år framöver.  

Vakuummaskin

Vakuummaskin i bra kvalité för restaurang och café.

Med en bra vakuummaskin kan du lätt få bättre livsmedelssäkerhet och samtidig förbättrad ekonomi.

Vakuumförpackning skyddar livsmedel effektivt mot exponering av luft, mögel, bakterier och uttorkning genom att sluta helt tät runt livsmedlet så inget kan ta sig in. Du kan köpa in större mängd eftersom vakuumförpackning av livsmedel ger längre hållbarhet och du kan därvid servera färska råvaror med färre inköp.

Livsmedel håller sig 3-4 gånger så lång tid i jämförelse med mat som inte är vakuumförpackat. Bakterier kan inte föröka sig i den syrfria miljö som livsmedlet förvaras i när det vakuumförpackas med en vakuummaskin. Bra för dig och bra för dina gäster.

En vakuummaskin ger inte bara ökad hållbarhet på dina produkter men hjälper också till att minska spill och du får mer produkt för pengarna. Tex kan opaketerat kött minska helt upp mot 3% i vikt per dygn på grund av avdunstning av vätska.

Gör du egen marinad kan du med fördel låta kött, fågel och vilt marinera i vakuumförpackning –  det ger bättre absorbering av smak och arom och du behöver inte lika stor mängd marinad. Vakuumförpacka gärna i portionsstorlek och underlätta planering av menyn genom att ta fram portionsförpackningar när det behövs.

Tillagar du med Sous Vide så är en vakuummaskin ett måste – förpacka kött eller annan livsmedel och tillaga sedan i temperaturkontrollerat vattenbad för optimalt resultat!

Ett par fördelar med en bra vakuummaskin:

  •          Vakuummaskinen är enkel att hantera och snabb att lära sig
  •          Förpacka i alla storlekar, från portion till storpack
  •          Lätt att anpassa förpackningsformat efter produkt och storlek
  •          Förpacka hermetisk och syrefritt för längre hållbarhet
  •          Minska spill
  •          Ekonomisk med större inköp
  •          Enklare planering med portionsanpassade förpackningar
  •          Färdiglagade rätter kan lagras i upp till två veckor

Köksoutlet.se har egen import av vakuummaskiner från Sammic och har flera olika modeller i sortiment för snabb leverans. Det finns små mobila bänkmodeller med svetslängd på 330 mm, upp till större dubbelsvetsningsmodeller med svetslängd på hela 842 mm. Alla Sammics vakuummaskiner är med tysk vakuumpump för bästa kvalité och lång livslängd.

Som alltid när du handlar hos Köksoutlet får du med en vakuummaskin från Sammic väldigt bra och gedigen kvalité som säkerställer att du får en produkt som du blir nöjd med nu och många år framöver.  

 

Stavmixer / Blender

Stavmixer och blenders

Vill du ha valuta för pengarna och vara säker på att köpa en maskin som håller i lång tid och som inte krånglar har du kommit rätt. Här hittar du stavmixer, blender och mixer från bland annat RobotCoupe, Sammic och GAM. Innan produkterna lanseras har de genomgått hårda tester i några av köksvärldens mest krävande kök. Allt för att du som kund ska vara nöjd! 

Gör du egen soppa, sås eller kräm vet du att en bra stavmixer är nästan oumbärlig och används dagligen i många restaurangkök världen över. Vi på Köksoutlet har egen import av Sammics TR stavmixer som vi tycker är bland dem bästa på marknaden. Snabba, pålitliga, gedigna och lätta att använda samt rengöra. Stavmixarna finns i flera olika storlekar med kapacitet från ca 10 liter upp till den största TR-750 som med en armlängd på 60 cm är lämplig för upp till 200 liter. Med ett fast varvtal på 9000 RPM klarar Sammics TR stavmixer alla produkter utan problem.  

Sammic är känd för att tillverka utrustning i toppkvalité och med ett samarbete med Michelinkocken Martin Berasategui där alla nya produktserier genomtestas och godkäns av stjärnkockar i hans restauranger innan lansering är vi säkra på att produkterna från Sammic alltid har högsta kvalité  

Blenders för juicebar och café som klarar av iskross brukar vara väldigt dyra men vi har med Sammics TB-2000 blender hittat en blender med steglös reglering och PULS funktion som är väldig gedigen och klarar av intensiv daglig användning i många år.

Köksoutlet.se har egen import av stavmixers och blender från Sammic och har flera olika modeller i sortiment för snabb leverans.

Som alltid när du handlar hos Köksoutlet får du med en vakuummaskin från Sammic väldigt bra och gedigen kvalité som säkerställer att du får en produkt som du blir nöjd med nu och många år framöver.  

Juice och saft

Juicepress, råsaftcentrifug och saftdispensor för restaurang, café, salladsbar, buffé och matsal. Juicepress och råsaftcentrifug i mycket bra kvalité perfekt till café, juicebar och bageri. Snygg juicepress med "display" ökar intressen för friskpressat juice och ger ökat försäljning. Vi har många olika typer av juicepress och råsaftcentrifug. Alla i mycket bra kvalité till Sveriges kanske bästa pris.