Kantiner rostfria  Det finns 8 produkter

Kantiner rostfria

Rostfria kantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner, t.ex. passar en vanlig GN 1/1 kantin i många olika ugnar, kylskåp, frys, vattenbad, blast chiller och mycket annat.

För att vara godkänt GN måste en kantin uppfylla vissa standardmått och betingelser.

Dessa kallas for st...

Rostfria kantiner är framtagna för att underlätta arbetet i köket med en typ av behållare som passar i många olika funktioner, t.ex. passar en vanlig GN 1/1 kantin i många olika ugnar, kylskåp, frys, vattenbad, blast chiller och mycket annat.

För att vara godkänt GN måste en kantin uppfylla vissa standardmått och betingelser.

Dessa kallas for standard EN-631-1 och EN-631-2. När kantinerna uppfyller dessa krav kan de bland annat staplas utan att sitta fast i varandra eftersom ett system med kilar gör det enkelt att separera kantinerna och det påskyndar även torkning.

Kantiner finns även som perforerade som är väldigt bra vid tillagning av t.ex. fisk och grönsaker i en kombiugn där ånga kan komma åt livsmedlen från alla håll genom en mängd små hål.
Varje kantin kan även levereras med ett passande lock. Lock till kantiner finns som standard rostfria lock och som lock med silikonkant for 100 % tät återförslutande.

GN 1/1 eller baskantinen har måtten 530×325 mm och de andra modellerna är utvecklande utifrån den. 1/2 kantin är t.ex. 265x325mm och det gör att den kan stå 2x 1/2 kantiner i en 1/1 kantin.
En 1/3 kantin är 176×325 och passar då med 3×1/3 kantiner i en 1/1 kantin – och så vidare.

GN kantiner finns tillverkade i många olika typer av material, både polykarbonat, emaljerade, porslin och rostfritt stål, dock är rostfritt stål den absolut vanligaste och rostfria kantiner kan såklart diskas i diskmaskin, kanske därför den är så populär?

Det finns många olika producenter av kantiner och de säljs till minst lika många olika priser – koksoutlet.se är bland de billigaste i Sverige.
Gemensamt för de flesta på marknaden är att kvaliteten generellt är god och att måtten passar ihop med annat GNmärkt köksutrustning. Med tanke på att kvaliteten for kantiner är god hos långt de flesta producenter, varför är det då så jättestor skillnad på priserna?
Ja, det tycker vi också är en bra fråga och en fråga som vi hos köksoutlet.se inte kan ge ett bra svar på – därför har vi också Sveriges billigaste kantiner i rostfritt stål.

GN kantiner är ett perfekt och mycket nödvändigt redskap i alla proffessionella kök. När du använder gastronormkantiner i ditt kök eller restaurang sparar du mycket tid, eftersom det är det möjligt att ta en kantin t.ex. direkt från kylen och att sätta den direkt i ugnen eller från frysen till kylen – när dessa också uppfyller gastronorm EN-631 standarden. På så sätt sparar kantinen dig dyrbar tid eftersom du inte behöver flytta maten från en behållare till en annan; tid du kan använda på att tillaga något annat gott.

Mer
GN kantiner i rostfritt - 1/4
GN kantiner i rostfritt - 1/3
GN kantiner i rostfritt - 1/6
Lock till GN-kantiner - välj storlek i menyn på höger sida.
GN kantiner i rostfritt - 1/2
GN kantiner i rostfritt - 1/1
GN kantiner i rostfritt - 2/3
Rostfri vagn för 14 kantiner 1/1 - Platsbesparande Z vagn
Visar 1 - 8 av 8 produkter