Kokkärl  Det finns inga produkter i denna kategori

Kokkärl, kittlar, kastruller och stekpannor i bra kvalité till rätt pris.

Att bra kokkärl och rätt redskap gör halva jobbet i köket är kanske inte riktigt sant men i alla fall är det viktigt med bra kokkärl för att tillaga bra mat. Stekpannor med non-stickbeläggning underlättar stekning och minskar risken för vidhäftning och vidbränning markant....

Kokkärl, kittlar, kastruller och stekpannor i bra kvalité till rätt pris.

Att bra kokkärl och rätt redskap gör halva jobbet i köket är kanske inte riktigt sant men i alla fall är det viktigt med bra kokkärl för att tillaga bra mat. Stekpannor med non-stickbeläggning underlättar stekning och minskar risken för vidhäftning och vidbränning markant. Kittlar i rätt storlek med rätt bottendiameter ger bättre värmefördelning, snabbare uppvärmning och lägre energiförbrukning. Kittlar med sandwichbotten eller 3-lager botten ger bättre värmefördelning och mera jämn värme i hela kitteln.

Beroende på vilka typ av uppvärmningskälla du har är det lite saker du ska fundera på när du ska handla nya kittlar, stekpannor och kastruller.

Rostfritt stål – den vanligaste ståltyp använd i kokkärl är 18/10 som är en mycket stark och tålig ståltyp som är mycket hållbar även efter flera års intensiv användning. Såklart godkänd för livsmedelskontakt och utan kemisk reaktion eller missfärgning av livsmedel. Tål disk i diskmaskin. Eftersom stål inte är särskild bra som värmeledare är de flesta rostfria kittlar, stekpannor och kastruller tillverkat med en botten kombinerad av lite olika material. Det är oftast en blandning av aluminium och/eller koppar.

Gjutjärn är en mycket bättre värmeledare än rostfritt stål och håller värmen bra tack vara högre densitet i gjutjärn. De är därför också mycket tyngre än rostfria kärl och blir oftast varma även ut i handtagen. Ett kokkärl i gjutjärn är i princip outslitbart men måste behandlas rätt för att funka bra. Olja in stekytan ibland och låt dem inte stå i blöt efter disk annars rostar de snabbt.

Koppar är i princip den bästa värmeledaren men kopparkärl har tyvärr vissa nackdelar som gör att dem inte längre är så vanliga i storkök. De kan reagera kemiskt med vissa typer av livsmedel och därvid skapa giftiga föroreningar. Koppar är ett relativt mjukt material och därför ser man också ofta att kopparkärl har många bucklor och snabbt ser slitna ut. Ett kopparkärl med en beläggning av annan legering eller non-stick beläggning är dock bra och relativt vanligt i restaurangkök; dock är kopparkärl ofta lite dyrare att köpa in än kokkärl i annat material.

Aluminium är ett utmärkt material att göra kokkärl i, det är lätt, relativt billigt och hållbart. Dock kan aluminium missfärga vissa ljusa livsmedel och ge lite bitter smak åt vissa livsmedel och såser.

Summasummarum – det är inte lätt att ge svar på vilket kokkärl som är bäst lämpat för dig. Alla typer har fördelar och nackdelar. Personligen tycker vi att ett rostfritt kärl med en sandwichbotten av stål/järn och aluminium funkar bäst. Stekpannor också gärna i rostfritt med sandwich botten och kanske en non-stick beläggning.

Kom ihåg att oftast så är lock ett extra tillbehör till kokkärl och kittlar – Dock inte hos Köksoutlet.se där alla vår Ekber kittlar levereras komplett med lock och handtag såklart.

Mer

Kategorier

Kittlar och kastruller

Kittlar av rostfritt stål med lock och kraftig 3-lagers sandwichbotten för optimal värmefördelning. Kan användas på gasspis, spis med keramisk kokplatta och såklart vanlig gjutjärnsplatta.

Alla våra kittlar är i bra och gedigen kvalité tillverkade i Turkiet där pris och kvalité är som bäst. Alla kittlar levereras komplett med lock (som annars ofta är extra tillbehör).

Vi har kittlar från 9 liter till 170 liter och även extra stora grytor upp till 290 liter!

Tillverkat av rostfritt stål i bra kvalité 18/10 med extra tjock botten för bra och jämn värmefördelning.

Egen import ger dig bästa priset på kittlar i bra kvalité för restaurang, storkök och café

Stekpannor

Stekpannor med non-stick beläggning för bästa resultat. Stekpannor med 3-lager sandwichbotten för optimal värmefördelning.
Alla våra stekpannor är i rostfritt stål med non-stick beläggning. Tillverkade i Turkiet där kvalité och pris är som bäst.

Egen import av stekpannor ger dig bra kvalité till överlägset pris.

Alla stekpannor är avsedda för restaurangkök, café och storkök och tål daglig användning i lång tid. Stekpannor av bra kvalité till suveränt pris.

Lämplig för användning på gasspis, spis med keramiska plattor och spis med vanliga gjutjärnsplattor.