Värmeutrustning  Det finns inga produkter i denna kategori

Stort urval av restaurangutrustning och storköksutrustning i hög kvalité. Vi har det mesta i värmeutrustning och det som inte finns med på hemsidan kan vi med stor sannolikhet få hem på beställning. Vi har egen import från båda Arisco, Kayalar, Primax och många andra som tillverkar restaurangutrustning i bra kvalité och alltid till bästa priser....

Stort urval av restaurangutrustning och storköksutrustning i hög kvalité. Vi har det mesta i värmeutrustning och det som inte finns med på hemsidan kan vi med stor sannolikhet få hem på beställning. Vi har egen import från båda Arisco, Kayalar, Primax och många andra som tillverkar restaurangutrustning i bra kvalité och alltid till bästa priser.

Stekhäll till restaurang och storkök i båda elektrisk och gasmodeller. Flera olika storlekar och både bordsmodeller och fristående. Stekhäll med slät yta eller stekhäll med räfflad yta

Vattenbad i bra kvalité i flera olika storlekar och modeller, bordsmodeller och fristående både med och utan tappkran. Vattenbad är oftast GN anpassat så de passar i alla storkök och existerande utrustning går att använda till.

Stekbord från både Arisco, Primax och Classic Gastro. Vi har stekbord för gas och elektrisk anslutning och i storlekar från bordsmodell till fristående 600, 700 och 900. Fråga oss gärna, vi har säkert det du behöver.

Stort urval av spisar för båda gas, elektrisk och induktion. Vi har egen import av allt från Asber till Primax. Alltid bra kvalitet och låga priser på spisar för storkök och restaurang hos Köksoutlet.se. Där finns spisar i många olika prisklasser och kvaliteter; vi har ett brett urval som täcker de flesta behov. Vi har även begagnade spisar så fråga oss gärna om du inte hittar exakt det du söker på hemsidan.

Kokgrytor och kokgryta från Primax och Arisco, bra kvalité och väldigt prisvärd. Egen import ger dig bästa pris. Alltid.

Stort urval i fritöser till båda gas och el. Bordsmodeller och fristående.

Se alla våra produkter och värmeutrustning i kategorin nedan. Klicka på respektive bild för att komma till den underkategori du letar efter. Tveka aldrig kontakta oss om du har frågor om våra produkter eller om du inte hittar vad du letar efter på hemsidan. Vårt sortiment inom värmeutrustning skiftar ofta och ibland hinner vi inte få alla nya produkter på hemsidan.  

Mer

Kategorier

Stekhäll

Stekhäll i bra kvalité för restaurang och storkök.  En stekhäll på restaurang eller i storköket ska vara driftssäker, slitstark och snabb. Samtidig är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför finns våra stekhäller i många olika modeller och storlekar, båda bordsmodeller och fristående.

Ni bör fundera på följande innan ni bestämmer vilken stekhäll ni ska ha:

Hur stor stekhäll har ni behov av? Hur stor stekhäll får ni plats med i köket? Var ska stekhällen stå, ska den placeras på en arbetsbänk eller bord ska det såklart vara stadigt nog till att stekhällen står stabilt och inte kan flytta på sig under arbetet med den. Finns eluttag i närheten eller ska ni ha en stekhäll till gas? Viktigt är också om det är nödvändigt med justerbara fötter på stekhällen?

Vilket material vill ni ha på stekhällen? Gjutjärn ger en bra värmeledning men kan ta längre tid att värma upp. En stekhäll i gjutjärn med krombeläggning ger väldigt bra värmeledning och är lättare att underhålla än enbart gjutjärn. Hölje i rostfritt stål är lättskött, hållbart och att föredra för de flesta.

Ska stekhällen ha en stekyta som är slät eller räfflad, eller kanske en kombination av båda? En slätt stekyta funkar bra till det mesta men en räfflad stekyta ger snygga grillränder och fungerar väldigt bra till t.ex. hamburgare och kött men rengöringen av en räfflad stekyta kräver lite mer jobb.

På långt de flesta stekhäller finns en liten ränna i fronten där fett samlas upp – detta är absolut att föredra.    

Normal tillagningstemperatur vid stekning ligger runt 200C. Ska du tillaga mat som kräver väldig hög värme eller mat som kanske ska stekas på låg temperatur? Vilka temperaturspann finns på stekhällen? Det vanligaste är 120-280C och det räcker till de flesta tillfällena.

Det är viktigt, båda för hygienen och livslängden på din stekhäll att den rengörs varje dag. Gärna oftare! Rengör din stekhäll noggrant med varmt vatten och en liten mängd vanligt diskmedel – gärna medan stekhällen fortfarande är ljummen. Använd aldrig kallt vatten på en het stekhäll! 

Vattenbad

Vattenbad i bra kvalité till restaurang och storkök. Flera olika modeller och storlekar finns.

Ett vattenbad på restaurang eller i ett storkök ska vara driftssäker, slitstark och snabb. Samtidig är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför finns våra vattenbad i många olika modeller och storlekar, både bordsmodeller och fristående.

Vattenbad är ett klassisk och mycket skonsamt sätt att värma mat och livsmedel på och ett perfekt sätt att hålla tillagad mat uppvärmd genom längre tid.

Genom uppvärmning i vatten som hålls under kokpunkten värmer du säkert såser och annat gott som kräver sakta och skonsam uppvärmning. Perfekt för äggbaserade såser som bearnaise, hollandaise och vaniljsås. Även patéer, pastejer och crème tillagas perfekt i vattenbad. Lättaste sättet att smälta choklad och ost är också i vattenbad.

Lite saker ni behöver fundera på innan ni bestämmer vilket vattenbad ni ska ha:

Hur stort vattenbad har ni behov av? Hur stort vattenbad får ni plats med i köket? Vart ska vattenbadet stå, ska det placeras på en arbetsbänk eller bord ska det vara stadigt nog till att vattenbadet står stabilt och inte kan flytta på sig under arbetet med den. Finns eluttag i närheten eller ska ni ha ett vattenbad för gas? De flesta vattenbad som finns på marknaden idag är anpassat för GN mått vilket betyder att de som standard kan användas med GN Kantiner – ofta är det GN 1/1-200 som används men det finns också modeller för mindre storlekar och det finns såklart även vattenbad med mera än 1 bassäng som klarar av 2, 3 eller flera kantiner i taget och även vattenbad som kan ha olika temperaturer i olika bassänger.

Vilka temperaturspann har ni behov av att vattenbadet klarar av? De flesta vattenbad har standard temperaturspann från +30C till +90C men det finns också modeller som kan klarar lägre temperaturer – helt ner till +5 grader om ni ska använda vattenbadet för att långsamt kyla ner mat.

Tänk också på att ett vattenbad med tappkran underlättar när dagen är slut.

Stekbord

Stekbord i bra kvalité för restaurang och storkök.  Ett stekbord för restaurang eller till storköket ska vara driftssäkert, snabbt och inte minst tåligt och slitstarkt. Samtidig är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför finns våra stekbord i många olika modeller och storlekar, båda manuellt tippbara och elektrisk tippbara. På pelare eller på benställning.

Ni bör fundera på följande innan ni bestämmer vilket stekbord ni ska välja:

Hur stort stekbord har ni behov av? Hur stort stekbord får ni plats med i köket? Vart vill ni ha stekbordet placerat. Finns eluttag i närheten eller ska ni ha ett stekbord till gas och hur mycket kraft (kW) har ni behov av. Ska stekbordet vara med integrerad vattenkran eller finns vatten i närheten?

Vilket material vill ni ha på stekytan i stekbordet? Gjutjärn ger en bra värmeledning men kan ta längre tid att värma upp. Ett stekbord med stekyta i gjutjärn med krom eller rostfri beläggning ger väldigt bra värmeledning och är lättare att underhålla än enbart gjutjärn. Stekbord med stekyta i rostfritt är snabbare att värma upp, sparar energi men är ofta också dyrare att köpa. Kanter runt stekytan i rostfritt stål är lättskött, hållbart och ger bättre komfort när du använder stekbordet då dem inte blir lika varma som gjutjärnskanter.

Ska stekbordet ha en stekyta som är slät eller räfflad, eller kanske en kombination av båda? En slätt stekyta funka bra till det mesta medan en räfflad stekyta ger snygga grillränder och funkar väldigt bra till t.ex. hamburgare och kött men rengöringen av en räfflad stekyta kräver lite mer jobb.

Normal tillagningstemperatur vid stekning ligger runt 200C. Ska du tillaga mat som kräver väldigt hög värme eller mat som kanske ska stekas på låg temperatur? Vilka temperaturspann finns på ditt stekbord? Det vanligaste är 120-280C och det räcker för de flesta tillfällen. Ett stekbord med flera olika stekzoner och steglös reglering är också en sak som kanske är värd att fundera på om du ska tillaga olika matträtter samtidigt.

Det är viktigt, både för hygienen och livslängden av ditt stekbord att det rengörs efter varje användning! Rengör det noggrant med varmt vatten och en liten mängd vanligt diskmedel – gärna medans stekbordet fortfarande är ljummet. Använd aldrig kallt vatten på en het stekyta! 

Kokgryta

Kokgryta i bra kvalité för restaurang och storkök.  En kokgryta avsedd till restaurang eller till storköket måste vara driftssäker, snabb och inte minst slitstark och tålig. Dessutom är det viktigt att den ger dig en bra ergonomisk och komfortabel arbetsställning. Därför har vi flera olika modeller av kokgrytor i många olika storlekar, båda manuellt tippbara och elektrisk tippbara.

Ni bör fundera på lite av följande innan ni väljer vilken kokgryta ni ska ha:

Hur stor kapacitet ska kokgrytan ha? Hur stor kokgryta får ni plats med i köket? Vart vill ni ha kokgrytan placerad? Finns eluttag i närheten eller ska ni ha en kokgryta till gas och hur mycket kraft (kW) har ni behov av.

Ska kokgrytan ha omrörare, kärntemperatur och elektrisk tipp? Kokgryta med steglös reglering eller elektronisk kontroll? Det finns även kokgrytor som kan kyla och kokgrytor med inbyggd rengörings eller diskprogram! Urvalet är stort – det är bara att välja och kom ihåg att ni alltid kan kontakta oss om ni har frågor eller vill ha fram priser på produkter med specifikationer som vi inte har på hemsidan.

Vi importerar kokgrytor från Italien, Danmark och har även möjlighet att ta hem svenskproducerade kokgrytor på förfrågning.  

Fritöser

Fritöser i bra kvalité för många ändamål. En bra och pålitlig fritös är närmast ett måste för alla restaurang, storkök eller matställen. Det går snabbt att fritera och fritöser kan användas för båda förrätter, huvudrätter och desserter – och friterad mat är på många restauranger med säkerhet något av de bästsäljande maträtterna. Därför är vi oerhörd glada att alla våra fritöser är driftssäkra och pålitliga.

Att tillaga mat i en fritös eller att fritera i kokande olja är en tillagningsform som har funnits länge – helt tillbaka till romtiden enligt Walter Hill eller kanske även längre i det kinesiska köket där fritöser alltid har och fortfarande idag används väldig mycket.

Val av fritös – vad ska ni tänka på innan ni väljer fritös?

Kapaciteten i en fritös mäts vanligvis i liter; alltså hur mycket olja som får plats i tanken. En vanlig tumregel är att en bra fritös kan producera friterade matprodukter som har ungefär 1,5 till 2 gånger vikten av oljan i fritöstanken.

Vad har ni behov av och vad passar er verksamhet bäst? Ska ni ha en fritös som är placerad på en arbetsbänk eller en fristående fritös. Var ska fritösen placeras; finns det tillräckligt med utrymme. Ska ni ha en fritös för gas eller ska den anslutas till el? Tänk på att en stor fritös kan dra mycket ström och en fritös som har större kapacitet än nödvändigt kan vara onödig dyr i drift.

Hur stark ska din fritös vara? Tänk på att en stark fritös såklart drar mera energi men den kallnar inte så snabbt, så tillagar ni produkter direkt från frysen kan det vara bra med en stark fritös. Tillager ni tinade eller färska produkter behövs kanske inte så mycket energi.

Behöver du en fritös med 1 bassäng eller kanske flera?

Vanlig tillagningstemperatur vid fritering ligger runt 180C – behöver du extra värme utöver det? Vilka temperaturspann har fritösen och finns steglös reglering?

Fritöser av rostfritt stål är lättast att underhålla och håller längst.

Du bör rengöra din fritös noggrant åtminstone varje dag och gärna oftare. Se alltid till att fritösen är avstängd och rengör den med varmt vatten och lite diskmedel.       

Grill

Grill, lavastensgrill, kycklinggrill och klämgrill för restaurang, café och storkök - för bästa grillresultat.

Lavastensgrill ger perfekt smak och snygg tillagning av grillat kött, fisk, grönsaker och annat gott.

Vi har mycket prisvärda lavastensgrillar till gas från Arisco och Kayalar, högsta kvalité från Primax och GAM och även ett fåtal modeller för el. Gemensamt för alla våra lavastensgrillar är gedigen kvalité och stor användarvänlighet.

Finns det något godare än en riktigt bra grillad kyckling? Vi har bra urval av väldigt bra och prisvärda kycklinggrillar som gör grillad kyckling precis så god som den ska vara. Genom att tillaga kyckling i en roterande kycklinggrill bevaras så mycket saft och smak som möjligt i kycklingen och en kyckling tillagat i en kycklinggrill minskar inte heller så mycket i storlek eftersom mycket av vätskan och saften stannar kvar i kycklingen - Jättegott.

En bra klämgrill för café och snabbmatsköket är en av de viktigaste redskapen för att göra goda grillade mackor, sandwiches, smörgåsar och paninis. Hembakat bröd, lite bra skinka, ost, tomat och basilika i en klämgrill; väldigt lätt och oerhörd populärt och gott. Köksoutlet har flera olika modeller och storlekar av klämgrill på lager för snabb leverans. Gemensamt för alla är prisvärd och gedigen kvalité. Våra klämgrillar kan beställas antigen med räfflad grillyta för snygga grillränder eller slätt grillyta för lättare rengöring. Alla är gjorda i gjutjärn för bästa resultat och lång livslängd. Vår populäraste klämgrill är vår Single XL som med sin stora grillyta och starka värmeelement passar bra för de flesta. Vi har även italienska klämgrillar från GAM som är i väldig bra kvalité för den som vill ha lite extra och verkligen satsar på kvalité i minsta detalj.

Som alltid får du väldig bra kvalité och bästa pris när du handlar hos Köksoutlet. Det gäller oavsett om du köper lavastenstensgrill, kycklinggrill eller klämgrill. 

Spisar

Köksmaskiner i all ära men spisen är viktig! - Vad du behöver veta när du väljer restaurangspis.

Att välja spis är inte alltid lätt. Det är viktigt beslut att ta eftersom restaurangspisen säkert är din viktigaste köksmaskin i ditt kök. Utbudet är stort och det finns olika sorter att välja bland: bänkspis, gasspis, elektrisk spis, fristående spis…

Beroende på vilken sorts matlagning och användningssätt du ska använda din restaurangspis för finns det olika sorter. För att välja rätt spis finns det olika saker du bör ta reda på innan du handlar. Hur fungerar de olika spisarna, storlek på spisen, vilka kokkärl/stekpannor ska du kunna använda osv.

Vill du ha en elektrisk restaurangspis så finns det tre olika att välja mellan. De med gjutjärnsplattor, med glaskeramikhäll och med induktionshäll.

Elspis med induktionshäll.
En restaurangspis med induktionshäll har många fördelar jämtemot exempelvis en keramikhäll eller gjutjänsplattor. Uppvärmningen går mycket fort eftersom kärlet värms upp direkt. På en vanlig gjutjärnsspis med plattor värms först plattan upp och sedan kärlet, det är detta som är skillnaden. En induktionshäll är mycket lätt att sköta och göra ren eftersom hällen aldrig blir varm och mat kan därför inte bränna vid eller fastna. Den kan snabbt höja temperaturen och håller en jämn och fin temperatur efter behov. Den är perfekt att steka i eftersom den höga och snabba temperaturen gör att du inte så lätt kan koka din mat när du t.ex. har lagt i för mycket i stekpannan. Att styra värmen på en induktionsspis är mycket enkelt och spisen är mycket energisnål.

Det som är mindre bra med en induktionshäll på elspis är att den ofta är dyrare att köpa in. Det krävs mer närvaro vid en induktionshäll eftersom den är så pass effektiv vid ex temperaturhöjningar. Induktionsspisar är ömtåligare än exempelvis en spis med gjutjärnsplattor. Spisen tar också bara plattbottnade kärl och kärl med magnetisk botten.

Elspis med glaskeramikhäll

En glaskeramikhäll kan man säga är ett mellanting mellan gjutjärn och induktionshäll. Alla kokkärl går att använda på hällen så länge det får plats på värmezonen och att botten är platt. Den är mer energisnål än en vanlig spis med gjutjärnsplattor eftersom den snabbare kan värma upp. Glaskeramikhällen är tåligare för slag än en induktionshäll men känsligare än en spis med gjutjärnsplattor. Den är också dyrare att köpa in än en gjutjärns.

Elspis med gjutjärnsplattor

En elspis med gjutjärnsplattor är billigare att köpa in men dyrare att använda eftersom den använder mer energi för att värma upp. Spisen är den mest slagtåliga spisen och behöver du reparera den så ärkostnaden för detta lägre än för andra spisar. Den kan ta alla kokkärl men de ska vara platta i botten. Kokar maten över bränns den vid och spisen är något svårare att rengöra.

När du installerar en elspis ska du ha ett jordat uttag gärna trefas. Spisar finns för 230 och 400 watt. För starkast spis är den senare att föredra.

Gasspis

Gasspisen är den tåligaste spisen för stötar och slag. Den kan ta alla kokkärl och är kanske den mest använda restaurangspisen i vanliga restaurangkök och särskild restaurangkök som gör mycket asiatisk mat. Wokrätter tillagas bäst med en gasspis. Gasspisen har många fördelar då den snabbt värmer upp maten, håller en jämn och bra temperatur och kan snabbt stänga av värmen. Detta ger den en omedelbar och effektiv värmereglerring. Den fungerar även när det är strömavbrott. För att kunna använda den måste man ha tillgång till gas, gastuber eller stadsgas. Den ska vara försedd med en säkerhetsventil så att gasen inte kan läcka ut. För att vara godkänd på svenska marknaden ska den ha CE-märkning för bruk i Sverige. Var noga med att titta på munstycket till gasen när den ska installeras.

El och gasspisar finns i olika storlekar och bänkvarianter. Beroende på hur stort utrymme du har i ditt kök väljer du om du vill ha en större spis eller mindre. Det finns fler olika varianter av mindre spisar med 2- till 4 plattor med ugn underskåp eller bänkskiva bredvid. Större restaurangspisar med större stekhäll och upp till 6 plattor med eller utan brännare. I många stora kök använder man sig av flera mindre spisar så att kockarna kan arbeta vid sidan av varandra med sin egen spis för bästa effektivitet, möjligheter och resultat.

Ska du välja en gasspis eller elspis? Gasspisar har fördelen med att de kan ta alla kokkärl oavsett form. En elspis med induktionshäll gör inte det men kan istället vara med effektiv. En elspis med gjutjärnsplattor tar längre tid att värma upp men är mer slagtålig och kostar oftast mindre. För bästa resultat kanske man ska ha både en gasspis och elspis?

Basen under spisen kan utgöras av en ugn eller skåp. Om du väljer en med ugn så tänk på att mäta platsen för spisen med en luftspalt bakom. Ugnen bör också kunna ha mått så att den kan ta GN kantiner och kärl. Det finns vanlig ugn och konventionsugn = varmluftsugn att välja mellan. Fördelarna med en konventionsugn är att den kan laga flera rätter på samma gång utan att de tar smak av varandra.

Tänk på att ha bra grepp för att underlätta arbetet och undvika skador. Fundera även på om du vill att ugnsdörren ska öppnas som vanligt framifrån eller från sidan. Från sidan kan vara lättare att öppna och underlätta när du jobbar.

Varmhållning

Utrustning till varmhållning på restaurang och buffé. Chafing dish, värmelampa ovh värmeplattor i bra kvalite.

Värmedisplay

Värmedisplay i många olika storlekar och design. För exponering och försäljning av uppvärmt livsmedel. Vi har många olika typer, storlekar och former av värmedisplays. Alla i bra kvalité importerat direkt från producent för att ge dig din bästa pris. Alla vår värmedisplays är i bra kvalité och mycket lämplig för exponering av livsmedel i butik, på café och restaurang.