Mikrovågsugnar för restaurang, storkök och café. Köksoutlet har mikrovågsugnar för professionell användning i restaurangkök och storkök.
Se fler mikrovågsugnar med priser på vår nya hemsida Storköksbutiken.se Klicka här - Microvågsugnar
Alla våra mikrovågsugnar är i bra kvalité och tillverkade av kända tillverkare som Samsung och Panasonic.
M...
Mikrovågsugnar för restaurang, storkök och café. Köksoutlet har mikrovågsugnar för professionell användning i restaurangkök och storkök.
Se fler mikrovågsugnar med priser på vår nya hemsida Storköksbutiken.se Klicka här - Microvågsugnar
Alla våra mikrovågsugnar är i bra kvalité och tillverkade av kända tillverkare som Samsung och Panasonic.
Många har kanske uppfattningen om att värma och laga mat i en mikrovågsugn är lite fel eller fusk men faktisk visar forskning att snabb och effektiv uppvärmning i en mikrovågsugn gör att inte lika många näringsämnen bryts ner som vid vanlig tillagning som t.ex. kokning och stekning. Enligt livsmedelsverket är tillagning i mikrovågsugn en skonsam tillagningsmetod som gynnar näringsinnehållet i livsmedel, såframt mikrovågsugnen används korrekt – till uppvärmning och skonsam tillagning; inte långa eller intensiv tillagning.
Tekniken som ligger bakom moderna mikrovågsugnar uppfanns redan mitten på 40-talet i USA av den amerikanske ingenjör Percy Spencer. Han upptäckte att vatten, fett och kolhydrater reagerar på mikrovågor. Mikrovågsugnen har kommit långt sen den första modellen blev lanserad 1947 – den vägde 340 kg! På 70- och 80-talet var mikrovågsugnar väldigt vanliga i USA. De började blir mer och mer vanliga utanför USA och även i Sverige. På 80-talet var mikrovågsugnen inte längre något konstigt att ha i hemmaköket.
Mikrovågsugnar fungerar genom att bestråla maten med mikrovågor med en frekvens mellan 2,43GHz och 2,45GHz. Mikrovågorna gör att vattenmolekylerna i matten kokar och därvid värms maten. Nackdelen med detta är att om densiteten i maten är olika så kan värmefördelingen bli ojämn. Det är därför viktigt att portionera så portionen på tallriken är ungefär jämn och med samma densitet.
Där är såklart stor skillnad på en mikrovågsugn för hemmabruk och en avsedd för restaurangbruk. Även prisskillnaden är oftast också ganska stor. En mikrovågsugn för restaurang är gjord i mycket gedigen och hållbart material och oftast med en eller flera mycket starka magnetroner som tål en större användningsgrad.
Vilken funktion ska din mikrovågsugn ha?
Fundera på vilka processer en bra mikrovågsugn kan användas till utöver vad du är van vid idag, innan du köper en ny. Är det något som kan förbättras med hjälp av nya och olika funktioner på en mikrovågsugn? Vilka program kan du ha nytta av? Hur lång tid tar det innan du har tjänat in en dyrare mikrovågsugn med flera olika program och effekter? Ett café eller mindre självserveringsrestaurang kan utan större maskinutrustning servera en varierad meny med hjälp av en bra mikrovågsugn. Med den rätta modellen och korrekt användning kan en bra mikrovågsugn vara en effektiv hjälp i köket.
Hur stor mikrovågsugn behöver du?
Ett par av de viktigaste faktorerna du ska tänka på innan du köper ny mikrovågsung är antal watt, användningsgrad och ugnsutrymme. Ju högre watt, desto kortare tillagningstid. En rätt som tar 30 sekunder att laga i en mikrovågsugn med 1000 watt, tar 10 till 15 sekunder i en modell med högre watt.
Kom ihåg att aldrig använda föremål av metall i din mikrovågsugn och endast mikrovågssäkra kärl så har du en mikrovågsugn som fungerar i många år framöver.