Kylskåp för restaurang

Publicerat i: Tips och goda råd Datum: Sunday, November 16, 2014

Val av rätt kylskåp för din restaurang.

Restaurangkyl

Kylskåpet i ett restaurangkök är en absolut nödvändigt utrustning i ett moderna och funktionellt restaurangkök.  Grundläggande för att kunna bygga och driva en lönsam restaurang, café eller cateringverksamhet.

Restaurangkyl från Tecnodom - 1400 liter

Det är viktigt att ni för ni väljer kylskåp till ert kök gör en analys på vilken utrustning ni har behov av. Skal vi ha en restaurangkyl för 600 liter, för 700 liter, 1200 eller kanske även en jätte på 1400 liter? Hur stor kylskåpet skal vara beror såklart mycket på hur mycket ni har behov för att kyla ner. Hur många gäster förväntar ni, vad är det för mat ni skal servera. Gör en överslagsberäkning på hur mycket livsmedel ni skulle behöva för att driva restaurangen/köket i en vecka.

Skal du ha extra tillval till din restaurangkyl? Oftast finns där möjlighet att köpa till fler eller andra hyllor än vad som standard finns med – behov för detta beror mycket på vad det är för livsmedel du skal kyla. Är det stora köttbitar som tar mycket plats, är det mejeriprodukter som kanske kan staplas eller är det eksotiska frukter som kanske inte tål att stå nära tillsammans med andra livsmedel?

Tänk på att där finns många olika tillverkare av restaurangkylar – där finns en handfull mycket kända märken där man kanske betalar extra för att dem är kända och där finns en mängd som importeras från ”low-cost” länder där kvaliteten kanske kan vara svär helt att förutse. Generellt menar vi på www.koksoutlet.se att kvaliteten skal vara bra men prisen måste också vara lågt. Vi har därför valt inte att ha dem märken där vi menar du betalar för att dem är kända och inte heller att ha dem märken där kvaliteten kanske inte alltid är som den ska. Vi importerer istället direkt från Italien, där passionen för mat kanske är som störst och där kvalitet i arbetet är en självklarhet.

Garantin på restaurangkylar kan variera från producent och förhandlare så kolla noggrann att du får den service och garantivillkor du vill ha men kom ihåg att inget är gratis och att det i sista änden är dig själv som betalar. Med det menar vi att alla kan ge 5 års garanti på en restaurangkyl om bara avansen är stor och det är därför viktigt att veta vad ni betalar för. Om det är lämpligt eller inte att betala för extra garanti på en restaurangkyl kan vara olika från person till person och restaurang till restaurang. På köksoutlet.se tror vi inte på att alla har behov för samma och har därför valt att ha en valfri förlängd garantiperiod som bara dem med behov betalar för – du betalar alltså inte för att vi skal ge garanti till andra.

Tänk också på att restaurangkylar kan vara stora och tunga och kanske även kräva elektriker eller kylmontör för att monteras. Transportkostnader för leverans kan variera och det samma kan behovet för montörtimmer.

Ta god tid på dig innan du gör ditt val och kontakta oss gärna på www.koksoutlet.se om du vill ha råd och vägledning i vad vi tycker är bra restaurangkylar till rättvisa priser.

Kommentar

Skriv din kommentar